Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн каза, че неговото управление си

...
Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн каза, че неговото управление си
Коментари Харесай

САЩ искат да изпратят астронавти на Луната през 2024 година

Директорът на НАСА Джим Брайдънстайн сподели, че неговото ръководство си е сложило за цел първоначално един астронавт да кацне на Луната до 2024 година, съобщи ТАСС.
Брайдънстайн добави, че НАСА позволява опцията да усили след това екипажа на спускаемия лунен модул до двама души. Той съобщи, че задачата е да се обезпечи връщането на Съединени американски щати на Луната на непрекъсната основа. Ръководителят на НАСА призна, че на него персонално му харесва концепцията два екипажа да се спуснат незабавно на Луната и най-много му харесвала концепцията те да се спуснат от двете страни на естествения сателит на Земята.
Окололунната станция Лунар гейтуей, която е замислена като многофункционален център за командване и за неведнъж потребление, ще разреши реализирането на сходни действия, сподели ръководителят на НАСА, визирайки едновременното кацане на два или повече екипажа на Луната.
Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс изрази пределно ясно позиция, че идващият мъж и първата жена, които ще стъпят на Луната, ще бъдат от Съединени американски щати, сподели Джим Брайдънстайн. Той посочи, че станцията Лунар гейтуей няма да наподобява на поетапно изграждаща се Международна галактическа станция и ще бъде предопределена за скорошно кацане на американци на повърхността на Луната.
През февруари Брайдънстайн сподели, че американският план за връщане на Луната ще включва освен станцията Лунар гейтуей, само че и цяла инфраструктура, свързваща Земята и Луната, включително обитаеми модули на самата Луна. По думите на Джим Брайдънстайн всички заинтригувани страни ще могат да вземат участие в плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР