Директорът на началното училище във Флорида и учителят са пуснати в отпуск, след като чернокожите ученици са избрани на събрание

...
Директорът и учителят в началното училище в окръг Флаглър, Флорида,
Коментари Харесай

Директорът и учителят в началното училище в окръг Флаглър, Флорида, са в платен административен отпуск само след провеждане на събрание за чернокожи ученици от четвърти и пети клас, на които колективно беше казано да подобрят училищните си резултати, според училищния район – независимо от това как се справя всеки ученик поотделно.

Двамата училищни служители бяха пуснати в отпуск след събранието се проведе в началното училище Bunnell на 18 август. Участваха само афро-американски ученици от двата класа, каза говорителят на училищата в окръг Флаглер Джейсън Уилър пред CNN.

По време на събранието целите на учебната 2023-2024 г. и е използвана презентация на PowerPoint за цели, която гласи отчасти, „АА имат по-слаби резултати (sic) при стандартизирано оценяване през последните 3 години“, каза Шерил Масаро, председател на училищния съвет на окръг Флаглър, пред CNN в имейл.

“ AA е афроамериканец и това е една подгрупа, за която FDOE изисква годишно отчитане от всички училища във Флорида. Power point, създаден от един от презентаторите, показва резултатите от данните“, каза Масаро в имейла.

Временният началник на Flagler Schools Лашакия Мур каза на пресконференция в четвъртък: „Това не трябваше да се случва, но така се случи“ и поднесе извинения на учениците и техните семейства.

„Ние не се оправдаваме за случилото се, предлагаме извиненията си и предлагаме действия, които да предприемат действия, за да продължим напред в подкрепа на нашите ученици , подкрепяйки нашите училища и подкрепяйки тази общност“, каза тя.

„Моя отговорност е да идентифицирам „защо се случи това?“ Имаме разследване, което тече в момента, и ще продължим да продължим напред, когато получим допълнителна информация в края на разследването.“

Мур е разговаряла с повечето семейства, които са били засегнати, каза тя.

„Имаме или говорени лице в лице или по телефона“, каза тя, добавяйки, че родителите са „разстроени, загрижени как и защо се е случило, но по-голямата част от семействата, с които говорих, крайният им разговор беше „какво да правим сега , как работим заедно като общност, включваща нашите семейства, как работим заедно, за да гарантираме, че никога повече не сме на това място?'“

В миналото чатовете за ефективност бяха обсъдени с учениците на индивидуално ниво или на срещи между родители и учители, каза Мур.

„Искаме определено да сме сигурни, че нашите ученици знаят къде се представят. Въведохме процедури, стратегии и интервенции, за да бъдат тези ученици успешни“, каза Мур.

Във вторник Мур каза, че е разговаряла с директора на Bunnell Elementary Donelle Evensen и те „успяха да говорят за това, което доведоха до това събрание и стъпките, които бяха или не бяха предприети преди или след него.“

„В разговора с г-жа Evensen става ясно, че не е имало злонамерено намерение в планирането на това обхват на студентите. Въпреки това, понякога, когато се опитвате да мислите „извън кутията“, забравяте защо кутията е там.

„Въпреки че желанието да се помогне на тази конкретна подгрупа ученици е за похвала, как беше направено това не отговаря на очакванията, които желаем сред Flagler Schools. Искаме нашите родители и настойници да участват активно в образователните успехи на децата си. Без да ги информираме за това събрание или за плановете за повишаване на тези резултати, нашите родители не бяха правилно ангажирани.“

CNN се свърза с Evensen за коментар.

Аманда Джаксън от CNN, Мелиса Алонсо, Сара Смарт, Джилиан Сайкс и Мишел Уотсън допринесоха за този доклад.

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР