Директорът на Морска администрация капитан Живко Петров дава брифинг относно

...
Директорът на Морска администрация капитан Живко Петров дава брифинг относно
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Директорът на Морска администрация за операцията по спасяването на заседналия кораб

Директорът на " Морска администрация " капитан Живко Петров дава брифинг по отношение на акцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су ".

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Днес и министърът на превоза Христо Алексиев ревизира на място акцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су ". Престъпна безнаказаност години обратно във времето - по този начин той разяснява дейностите досега.

По-рано тази заран започнаха опитите по изтеглянето на кораба. Към обяд два катера от Варненското пристанище пробваха да издърпат кораба на заден ход. Изтеглен беше и специфичният кран, който трансферира азотните торове от кораба на специфична баржа.

На специфичната баржа бяха натоварени към 200 тона азотни торове. Баржата се насочи към пристанище Варна в извънредно неприятни метеорологични условия. Когато доближат, азотните торове ще бъдат арестувани, до момента в който турският корабособственик не заплати сумата, която страната е похарчила, с цел да избави кораба му.

От " Вера Су " са извадени също към 8000 литра гориво и отпадни води.

Повреда в една от машините спря интервенцията по прекачване на торовете. Появи се видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин греблото, което придвижва азотната тор, безусловно я изсипва в морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР