Директорът на многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар с

...
Директорът на многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар с
Коментари Харесай

Отстраняват от длъжност директора на болницата в Исперих, защото е чужд гражданин

Директорът на многопрофилната болница в Исперих доктор Абдулах Заргар с решение на Общинския съвет от 1 февруари към този момент няма да управлява лечебното заведение. Причината е смяната в Закона за обществените предприятия, съгласно която непознат жител не може да стои отпред на болничното заведение. До избора на нов шеф длъжността ще се извършва от доктор Иван Гайдаров - шеф на Отделението за реанимация, заяви Българска национална телевизия.

Още, когато станаха ясни измененията в Закона, обществеността в Исперих се надигна в поддръжка на доктор Заргар. Тогава беше основан Инициативен комитет, който стартира събирането на подписи в негова поддръжка да получи българско поданство. И на 22 януари подписката с 6 779 имена на хора от града и района, както и негови сътрудници, беше импортирана в министерството на опазването на здравето, а от там препратена към Министерството на правораздаването.

Д-р Абдулах Заргар е от Иран. Завършил е медицина в Москва. В България е от 16 години с 6-месечно спиране, през което е работил в Англия. От 8 години трайно се е открил в Исперих и управлява болничното заведение в града. Хората споделят, че е добър експерт и човек. И с помощта на него здравното заведение, което е имало хиляди левове задължения, към този момент е стъпило на крайници, както и че са направени доста поправки, купена е нова инсталация.

Д-р Абдулах Заргар един път към този момент е подавал молба за българско поданство, само че му е било отказано. Оказва се, че е имал условна присъда за недекларирана валута при влизане в България, която обаче от дълго време е изтекла.

Сега, както той, по този начин и неговите съграждани се надяват молбата му, подкрепена от хиляди жители, да бъде задоволена. Тя би трябвало да бъде прегледана в тримесечен период.

Въпреки, че към този момент няма да управлява локалната болница, доктор Заргар споделя, че остава като доктор в нея, с цел да оказва помощ на пациентите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР