Директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов отказа на няколко пъти да

...
Директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов отказа на няколко пъти да
Коментари Харесай

Държавата отказа да отговори защо 3 години е спала за крана във Винпром Карнобат

Директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов отхвърли на няколко пъти да отговори на въпроса за какво контролните органи над 3 години са бездействали за инсталиран кран, посредством който от " Винпром Карнобат " може да се източва етилов алкохол, без да бъде измерен, като по този метод се заобикаля заплащане на данък.
Това стана в ефира на Нова телевизия, откакто съдът в Карнобат реши една от трите затворени заводи – " Винпром Карнобат ", да възобнови работа нощес, а другите две – фабриката за спиртни питиета в Церковски и заводът за бутилиране във Венец, да бъдат отворени през днешния ден вечерта.
Решението на съда пристигна единствено няколко часа, откакто от Агенция " Митници " желаеха срокът, в който заводите от " Винпром Карнобат " са затворени, да бъде продължен с 60 дни поради открити съществени нарушавания . На ексклузивен в неделя брифинг зам.-директорът на организацията Юлиян Мирков изясни, че при инспекцията на данъчен склад е установено съществуване на крана за източване.
Административният шеф на предприятието Йовко Йовков изрично отхвърли изказванието на митничарите, че през въпросния кран е изтичал незаконен алкохол.
" Този кран се употребява при осъществяване на годишна профилактика на оборудванията ", изясни Йовков и добави, че той е инсталиран преди няколко години. Планът за това по какъв начин да наподобява заводът, е утвърден от Агенция " Митници " и въз основа на него е бил публикуван лиценз за работа на данъчния склад – през 2011 година От митничарите зависело дали той ще бъде пломбиран или не.
На напълно друго мнение обаче беше Валери Стефанов. Според него кранът не е съществувал и не е давано позволение за неговото монтиране . " Никой не си е затварял очите. Сега е моментът, когато е установено нарушаването ", безапелационен беше той.
Припомняме, че Валери Стефанов бе уволнен през 2013 година поради формирано досъдебно произвеждане за манипулиране на данни и извеждане на акцизни артикули от Нефтопристанище " Росенец ". През 2015 година обаче Върховният административен съд(ВАС) разгласи заповедта му за уволняване от 19 април 2013 година за незаконносъобразна.
Председателят на отрасловата парламентарната комисия Емил Димитров - Ревизоро от своя страна съобщи, че ще се организира следствен опит, който ще покаже дали през крана може да тече алкохол. " Ако се окаже, че е по този начин, количеството течност може да цялостни по един камион на час ", разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР