Директорът на Мерцедес Тото Волф смята, че отборът няма право

...
Директорът на Мерцедес Тото Волф смята, че отборът няма право
Коментари Харесай

Грешките ни през сезона станаха прекалено много, смятат в "Мерцедес"

Директорът на " Мерцедес " Тото Волф счита, че тимът няма право на повече неточности, в случай че желае да продължи да бъде в борбата за купата във Формула 1. Шампионите за последните четири сезона при водачите и конструкторите изпуснаха успехите в последните два старта в Австрия и Англия, макар че и в двата случая Валтери Ботас и Люис Хамилтън потеглиха от първа позиция.

" Допуснахме прекомерно доста неточности, които дадоха преимущество на противниците ни. Изпуснахме точки, които бяха за нас, по тази причина постоянно се постановяваше просто да ограничаваме вредите ", сподели Волф.

Люис Хамилтън завоюва старта за Гран при на Франция, който предшестваше още две надпревари в идващите две седмици. Според Волф точно грешките са довели до напрежение макар идеалната атмосфера след триумфа на " Пол Рикар ".

В Гран при на Австрия от " Мерцедес " потеглиха от първа редица, само че и двата им болида не приключиха. Грешка в тактиката пък беше най-дискутираната. Въпреки това основният пълководец на отбора Джеймс Вауълс продължава да се употребява с доверие от Волф.

" Не взехме доста точки в тази поредност от три надпревари, макар че имахме най-бързата кола. След неуспехите направихме обширен разбор и сме подготвени за идващите два старта. Амбицирани сме да се реваншираме, по тази причина чакаме с неспокойствие оставащата част от сезона ", добави Волф.

В неделя следва 11-ият кръг за сезона, който ще се организира на пистата " Хокенхайм " в Германия. " Мерцедес " завоюва последните две издания през 2014 и 2016 година, само че този път се чака температурите да са доста високи, което може да фаворизира " Ферари ".

След 10 старта Себастиан Фетел води с осем точки пред Хамилтън (171 против 163 точки).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (284)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР