Директорът на Медицинския факултет на университета Джордж Вашингтон твърди, че

...
Директорът на Медицинския факултет на университета Джордж Вашингтон твърди, че
Коментари Харесай

Мозъкът ни е топ на 70: US учените

" Директорът на Медицинския факултет на университета " Джордж Вашингтон ” твърди, че мозъкът на възрастния човек е доста по-практичен, в сравнение с се смяташе до в този момент. В тази възраст взаимоотношението сред лявото и дясното полукълбо на мозъка става хармонично, което уголемява креативните ни благоприятни условия. Ето за какво измежду хората над 60 години можете да намерите доста хора, които преди малко са почнали своята креативна активност.

Разбира се, мозъкът към този момент не е толкоз бърз, колкото е бил в младостта. Въпреки това придобива еластичност. Следователно с възрастта сме по-склонни да вземаме верни решения и сме по-малко изложени на негативни страсти. Върхът на човешката интелектуална интензивност настава към 70-годишна възраст, когато мозъкът стартира да работи с цялостна мощ.

С течение на времето количеството миелин в мозъка се усилва. Миелинът е вещество, което улеснява бързото прекосяване на сигнали сред невроните. Поради това интелектуалните качества могат да се усилват даже и с 300% в съпоставяне със междинните.

Интересен факт е също, че след 60 години човек може да употребява двете си полукълба по едно и също време. Това ви разрешава да решавате доста по-сложни проблеми.

Професор Мончи Ури от университета в Монреал счита, че мозъкът на възрастния човек избира път, който употребява по-малко сила, лимитира ненужното и оставя единствено верните благоприятни условия за решение на проблеми. Проведена е анкета, в която вземат участие разнообразни възрастови групи. Младежите били доста комплицирани по време на тестванията, до момента в който тези над 60 взели верните решения.

Сега дано да разгледаме характерностите на мозъка на възраст сред 60 и 80 години. Наистина са розови.

Характеристики на мозъка на възрастния човек

1). Невроните в мозъка не умират, както споделят всички. Връзките сред тях просто изчезват, в случай че човек не се занимава с мисловен труд.

2). Разсеяността и забравянето пораждат от несъразмерната информация. Следователно не е нужно да се фокусирате целия си живот върху ненужни дреболии.

3). От 60-годишна възраст, когато взема решения, човек не употребява единствено едното полукълбо на мозъка, както младежите, а и двете.

4). Извод: в случай че човек води здравословен метод на живот, преносим е, има устойчива физическа интензивност и е изцяло умствено деен, интелектуалните качества НЕ понижават с възрастта, те просто РАСТАТ, и могат, про тези условия, да доближат връх на 80-90 годишна възраст.

   ЗДРАВОСЛОВНИ СЪВЕТИ:

1). Не се опасявайте от старостта.
2). Стремете се непрекъснато към умствени занимания и развиване.
3). Научете нови занаяти, правете музика, научете се да свирите на музикални принадлежности, рисувайте картини! Танцувайте!
4). Интересувайте се от живота, срещайте се и общувайте с другари, правете проекти за бъдещето, пътувайте допустимо по-често.
5). Не забравяйте да отидете в магазини, кафенета, на  представления.
6). Не прекарвайте доста от времето си сами или в безмълвие, това е пагубно за всички - и млади, и остарели.
7). Бъдете ведро и бодро настроени, постоянно живейте със следната мисъл: " Всичко хубаво е още пред мен! "
   
   ИЗТОЧНИК: New England Journal of Medicine.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР