Директорът на компанията Тесла Илон Мъск се извини на британския

...
Директорът на компанията Тесла Илон Мъск се извини на британския
Коментари Харесай

Илон Мъск се извини на британски водолаз, когото по-рано нарече педофил

Директорът на компанията Тесла Илон Мъск се извини на английския специалист по гмуркане в пещери Върн Ънзуърт, взел участие в интервенцията по спасяването на 12 тайландски деца и техния треньор по футбол, предадоха международните организации. По-рано милиардерът назова британеца " педофил ", съобщи Българска телеграфна агенция.

След края на интервенцията Ънзуърт съобщи, че препоръчаната от Мъск миниподводница за избавяне на децата от наводнената пещера, в която бяха блокирани, не е имала никакъв късмет да свърши работа и е била единствено " опит за привличане на вниманието на медиите ". В отговор милиардерът го дефинира като " педофил " в Туитър.

След публикуването на туита, който Мъск по-късно изтри, акциите на компанията му " Тесла " спаднаха с близо 3 на 100. Ънзуърт съобщи пред Си Ен Ен, че възнамерява да заведе дело, напомня Асошиейтед прес.

" Говорих в припадък на яд, откакто господин Ънзуърт сподели няколко лъжи и предложи да извърша полови дейности с миниподводницата, която беше издигната като демонстрация на човечност и съгласно спецификациите от ръководителя на водолазния екип ", написа Мъск. " Въпреки това неговите дейности против мен не оправдават моите дейности против него и по тази причина се оправдавам на Ънзуърт и на фирмите, които съставлявам като техен началник ", добави милиардерът, представен от ДПА.

Инвеститори от фирмите на Мъск, в това число Тесла, приканиха изпълнителния шеф да се извини.

В туита, с който назовава Ънзуърт педофил, милиардерът съобщи още, че подводницата е щяла да работи и даде обещание да направи видеоклип, който го потвърждава.

Тайландското държавно управление обаче не употребява подводницата при избавителната интервенция, напомня Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР