Директорът на компанията Сърбиягаз“ Душан Баятович обяви, че снабдяването със

...
Директорът на компанията Сърбиягаз“ Душан Баятович обяви, че снабдяването със
Коментари Харесай

Сърбия подготвя нов договор с „Газпром“, снабдяването с природен газ е безпрепятствено

Директорът на компанията „ Сърбиягаз “ Душан Баятович разгласи, че снабдяването със синьо гориво на Сърбия върви гладко и че идният контракт с „ Газпром “ ще бъде задоволително добър, предава Българска телеграфна агенция, като се базира на държавната осведомителна организация на западната ни съседка – Tanjug.
 
„ Газпром “ доставя контрактуваните количества. Сега имаме повече от задоволително количество газ, пълним газохранилището в Банатски двор, няма проблеми “, увери Баятович.
 
Той отхвърли да заяви детайлности за подготвяния нов контракт с „ Газпром “ и добави, че обществото ще научи повече след 15 май. Съгласно думите му, Сърбия сигурно ще подписа нов контракт с „ Газпром “ и се надява той да бъде преференциален, въпреки да е мъчно да остане същата цена, каквато Сърбия заплаща в този момент.
 
Сърбия в този момент получава газ по „ Балкански поток “, купува потенциали в Александруполис, построява интерконектора Димитровград-София и доста скоро ще стартира да финансира построяването на интерконектор с Румъния.
 
Ще изградим още едно газохранилище и когато можем да складираме два до 2,5 милиарда кубика в Сърбия, ще имаме и за доставяне, и за запаси, сподели той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР