Директорът на канцеларията за Косово в сръбското правителство Марко Джурич

...
Директорът на канцеларията за Косово в сръбското правителство Марко Джурич
Коментари Харесай

Международната общност ще окаже натиск върху Сърбия да признае Косово

Директорът на канцеларията за Косово в сръбското държавно управление Марко Джурич оцени, че оставката на премиера на Косово Рамуш Харадинай е " сериозен политически сюжет ", след който може да се чака да бъде извършен напън върху Сърбия да признае Косово, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

" След цялото това зрелище част от интернационалната общественост ще дойде в Белград да оказва напън и да упорства непосредствено или косвено Белград да признае независимостта на Косово ", счита Джурич.

В изявление за телевизия Пинк, говорейки за съда, пред който би трябвало да се явят Харадинай и други членове на Армията за избавление на Косово, Джурич уточни, че става дума за съд, който единствено краткотрайно е преместен от територията на Косово и в същността си това е " съд на Косово ".

Джурич напомни, че на територията на " южната сръбска област " прищинското правораздаване е лишило 80 000 недвижими парцели на сърби.

След оставката на премиера Рамуш Харадинай в Прищина стартира политически спор сред представителите на албанците, там се води война на всички срещу всички, които се борят за позиция на водач в новото държавно управление, сподели Джурич.

По думите на сръбския представител след оставката Харадинай се е показал като воин, който се опълчва на Сърбия и заради това е жертва. Джурич означи, че в медиите в Прищина не се загатва нищо за ужаса, който са претърпели сърбите и други неалбански нации от страна на " терористичната Армия за избавление на Косово ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР