Директорът на Изпълнителната агенцията по горите Григор Гогов е подал

...
Директорът на Изпълнителната агенцията по горите Григор Гогов е подал
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията по горите подава оставка заради твърдения за конфликт на интереси

Директорът на Изпълнителната организацията по горите Григор Гогов е подал молба за освобождение. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите на брифинг в Министерски съвет Румен Порожанов.

„ Появиха се едни упреци във връзка с изпълнителния шеф на Агенцията по горите. По отношение на сигнала, който беше изпратен, ние направихме инспекция. Проверката, която за n-ти път се прави, не откри директен спор на ползи. Независимо от всичко, аз съм го изпратил на КОНПИ за осъществяване на самостоятелна инспекция във връзка с всички данни, които се съдържат в сигнала. По искане на самия господин Гогов, той ще подаде молба за освобождение и допускам, че това ще се случи през днешния ден или в понеделник “, добави министър Порожанов, представен от " Фокус ".

Припомняме, че в медиите се появиха изказвания, че Гогов е в спор на ползи по отношение на построяването на ограда по границата като защитна мярка против разпространяването на африканска чума. Според хора от дърводобивния отрасъл горските са построили оградата на повишени цени, а компания, близка до Гогов, доставяла част от материалите за оборудването.

Чумата по свинете

Африканската чума по свинете е доста интензивно застъпена в Румъния – там 12 от двадесет и няколко области са наранени, те са под забрана на Европейски Съюз, сподели още Порожанов.

За страдание и в пограничните зони на България, където имаме сухоземна граница с Румъния, също са открити огнища на африканската чума по свинете, добави министърът.

По думите му ще бъдат направени търговски коридори за придвижване на животните до фермите и кланиците. Това, което бъде импортирано като предложение на идващото съвещание на Министерски съвет, е стимулиране на усвояването на домашни прасета в 20 километрова зона към индустриалните ферми. Идеята е да се подтикват тези, които отглеждат законни животни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР