Директорът на Изпълнителната агенция Медицински одит проф. Златица Петрова ще

...
Директорът на Изпълнителната агенция Медицински одит проф. Златица Петрова ще
Коментари Харесай

Директорката на Медицински одит ще бъде отстранена, докато трае разследването

Директорът на Изпълнителната организация " Медицински одит " проф. Златица Петрова ще бъде отстранена от поста си, до момента в който организацията се ревизира от прокуратурата. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев.

Той увери, че отстраняването на Петрова няма да затрудни работата на организацията, съобщи " Дарик ".

По-рано бе обявено, че прокуратурата ще проверява органът, който прави инспекции и търси нарушавания в системата на опазването на здравето, защото инспекция на Върховната административна прокуратура е установила нарушавания в активността на организацията.

Установени са случаи на настъпила гибел в лечебни заведения, които са проверявани без да бъдат докладвани на прокуратурата. На база резултатите от инспекцията Върховната касационна прокуратура пък е образувала следствие за закононарушение по работа, защото имало данни за превишаване на власт от длъжностни лица от организацията.

Въпросните чиновници не съставяли актове и не налагали административни санкции при редица инспекции, макар че били открити нарушавания. Допускала се опция и да се прави инспекция без да се издава констативен протокол.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР