Директорът на Изпълнителна агенция „Медицински одит” проф. Златица Петрова ще

...
Директорът на Изпълнителна агенция „Медицински одит” проф. Златица Петрова ще
Коментари Харесай

До края на проверката: Временно отстраняват директора на „Медицински одит”

Директорът на Изпълнителна организация „ Медицински одит” проф. Златица Петрова ще бъде краткотрайно отстранена до приключването на инспекцията от прокуратурата. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Разследват ИА „ Медицински одит “ за закононарушения по работа, свързани със гибел на пациенти Според държавното обвиняване са налице данни, че длъжностни лица от ИАМО са превишавали властта за да не бъдат съставяни актове за административно нарушаване и да не бъдат налагани административни санкции
По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че при осъществяване на инспекция в организацията са открити нарушавания.

Разследва се гибелта на 11 души през предходната година, които са били избрани от организацията на маловажни. Съмненията са за лекарски неточности, само че прокуратурата не е била осведомена.

При шест от случаите става въпрос за умряли бебета. Прокуратурата е открила груби нарушавания на закона и неспазване на периодите за инспекции. По думите на магистрати организацията е имитирала активност. Допуска се и предумисъл при неналичието на инспекции по съответни проблеми.

Образувано е наказателно произвеждане против длъжностни лица от организацията за превишаване на власт за да се облагодетелства извършител или да се навреди на потърпевш.

До момента в здравното министерство не са постъпвали сигнали за потулване на случаи. Агенцията е проверявана всяка година от Инспектората на министерството за нередности, само че такива не са установени, сподели Ананиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР