Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен

...
Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен
Коментари Харесай

Горещините пращат гърците на почиват у нас?

Директорът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов изрази безапелационна позиция, че няма външно въздействие, което целеустремено да се води против България.

" Не единствено, че няма, само че и не може да има замърсяване. Много експерти се изрекоха по тематиката. Изследванията, които вършим и на които учим студентите, са значими за знанията. Никой няма полза от целенасочена акция ", сподели Драганов пред Bulgaria ON AIR.

От 15 юни страната ни влиза в така наречен " висок сезон ", а сред 25 юли и 5 август е " върхът на сезона ", означи той.

" Няма отричане от резервации. Тези, които са създали резервации, са внесли депозити. Разчитаме на българските туристи. Около 3,2 млн. чужденци по цялото Черноморие, към 5 млн. са българите. Българите вървят на море малко, само че интензивно. Ние предлагаме всеки да се придържа към бюджета от предходната година - тогава няма да му бъде по-скъпо. Нямаме съображение за повишаване по отношение на предходната година ", изясни Драганов.

Според него там, където има цялостни хотели и заведения за хранене, би трябвало да има и положително съответствие цена-качество. " Гърците идват да почиват в България. В Гърция стартират огромните горещини, няма да излизат сред 09:00 и 17:00 ч. При гърците цените падат. В България е по-прохладно ", уточни Драганов.

По думите му България има добра акция във връзка с туроператори за Англия, Германия, Полша, като даде за образец поляците - някои от тях ще посетят страната ни три пъти тази година.

" Изгодно им е. Голяма повторяемост има и Англия, Германия. В нашия черноморски туризъм огромна част от рекламата се заплаща от самите хотелиери ", изясни още Драганов.

" Нашите туристи би трябвало да знаят, че би трябвало да си мият ръцете, да съблюдават хигиена ", посъветва той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР