Директорът на Института по медии, архитектура и дизайн „Стрелка“ в

...
Директорът на Института по медии, архитектура и дизайн „Стрелка“ в
Коментари Харесай

Как изглеждат световните градове след пандемията

Директорът на Института по медии, архитектура и дизайн „ Стрелка “ в Москва Варвара Мелникова разказа вероятното бъдеще на градовете в постпандемичната епоха на ковид. Думите й са представени от сп. "Форбс ".

Има доста сюжети за развиване, отбелязва Мелникова. „ Струва ми се, че градът в епохата след пандемията е преди всичко пешеходен град. Това е град, който ще би трябвало да даде опция за възобновяване от напрежението, в който всички сме изпаднали в този момент “, допусна тя.

Един от помощните принадлежности за психическо разтоварване на жителите могат да бъдат парковете. „ И не става въпрос единствено за осъществяване на събития в тях, а за това, че те би трябвало да станат безвредни и пространства за всевъзможни сезонни условия, където най-малко можем да се срещаме “, счита Мелникова.

Гражданите, съгласно нея, ще мислят повече за това по какъв начин публичните пространства могат да допринесат за шумоизолация и да подобрят околната среда в града. Сградите ще станат „ динамични и вероятни за надстройване системи “, на първите етажи на които могат да се появят работни пространства, където хората ще слизат от своите жилища.

„ В града след епохата на пандемията ще се отнасяме деликатно към всичко и ще ценим живота сега “, заключава Мелникова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР