Директорът на Института по анатомия към Университета в Берн проф.

...
Директорът на Института по анатомия към Университета в Берн проф.
Коментари Харесай

Директорът на Института по анатомия към Университета в Берн посети МБАЛ – Пазарджик

Директорът на Института по анатомия към Университета в Берн проф. доктор Валентин Джонов посети МБАЛ – Пазарджик по покана на управлението на болничното заведение, оповестяват от там. Големият донор получи признателен плакет от изпълнителния шеф на лечебното заведение доктор Красимир Темнилов. Той благодари за огромното подаяние от Швейцария, което известният академик обезпечи за потребностите на отделенията.

„ Със съдействието на кмета на община Пазарджик Петър Куленски и основния управител на Тракийския университет в Стара Загора доктор Здравко Тодоров имахме опция да се срещнем с проф. доктор Валентин Джонов и да получим подаяние от Швейцария, което включва 62  болнични реанимационни кревати с матраци за тях, хидравлична носилка, 21 масички за хранене на лежащо заболели, стол за инвалиди, както и над 120 хиляди медицински маски. Надяваме се да има повече хора като проф. Джонов с огромни сърца, които да оказват помощ на лечебните заведения в страната “, съобщи доктор Темнилов. Той акцентира какъв брой огромна е благодарността на всички и какъв брой се гордее с достиженията на именития българин.

„ Продължавайте да бъдете образец и ентусиазъм “, пожела доктор Темнилов на проф. Джонов.

„ Аз съм доста благополучен да срещна тук сътрудници, които са доста стимулирани. Да видя една съвременна регионална болница и младежи, които желаят да работят. Живея в Швейцария от 34 години и да адресирам дарения за български лечебни заведения и общини е моят непретенциозен метод да кажа едно огромно „ благодаря “ на България, където съм учил и приключил медицина. Радвам се, че имам и опция да провеждам стипендии за млади лекари, които идват да специализират в Швейцария “, показа проф. Джонов при срещата си с доктор Темнилов. Той акцентира, че даренията от Швейцария не са единствено негова заслуга, а се реализират в съдействие с Швейцарския малтийски медал и доброволци, както и със съдействието на българското посолство в Берн.

Проф. Джонов и основният управител на Тракийския университет в Стара Загора доктор Здравко Тодоров имаха опция да посетят няколко отделения, които са получили реанимационни кревати от дарението.

„ Това, което виждам на място – по какъв начин се употребяват дарените кревати, е доста добър образец. Направена е доста добра организация за разпределението и отчетността на получената помощ. Това ме подтиква да продължим взаимната ни работа “, изясни проф. Джонов и разгласи, че в развой на подготовка към този момент е и последващо подаяние за МБАЛ – Пазарджик.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР