Директорът на хърватската полиция Никола Милина обяви днес, че трима

...
Директорът на хърватската полиция Никола Милина обяви днес, че трима
Коментари Харесай

Трима хърватски полицаи са отстранени от работа за насилие над мигранти

Директорът на хърватската полиция Никола Милина разгласи през днешния ден, че трима служители на реда, взели участие в насилието против мигранти на границата с БиХ, са отстранени от работа и против тях се водят дисциплинарни производства, оповестява скопският ефирен канал “Нова ТВ “, представен от " Фокус ".

Той означи, че работната група, основана след публикуването на видео в медиите, на което се вижда по какъв начин маскирани мъже бият мигрантите с полицейско съоръжение, открива, че те са членове на интервенционната полиция.

Поведението им се прави оценка като тежко нарушаване на служебните отговорности, което съществено поврежда репутацията на полицията. Досега е открито, че това са трима служители на реда, които са „ работили “ в работно време, като следва да се откри за какво не са носили предписаните униформи, добави Милина.
свързани новини2748на 22.03.2021
„ Нашата работа е да осветлим това до дъно. „ Не желаеме всеки обособен случай да повлияе на похвалите, които хърватската полиция получава за опазването на външната граница на Европейски Съюз, само че и по други въпроси “, сподели шефът на хърватската полиция.

Той повтори, че няма заповеди за принуждение и че като общоприет шеф той персонално предизвестява началниците на полицията най-малко три пъти седмично, че противозаконната приложимост на мощ не е позволена, изключително против уязвими категории, в това число мигранти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР