Директорът на Градини и паркове Стоян Алексиев е превърнал градинката

...
Директорът на Градини и паркове Стоян Алексиев е превърнал градинката
Коментари Харесай

Квартално опълчение срещу общински шеф

Директорът на " Градини и паркове " Стоян Алексиев е трансформирал градинката пред блока си в бащиния. Всяка заран зелените площи се косят и поливат, а вечер в тревата играят деца, ритат топка, висят по дърветата. Това е най-поддържаната градинка, евентуално тъй като тук играят децата на господин Алексиев. Според наредбата обаче категорично се не разрешава влизането в тревните площи, в това число и на деца. За нарушаването на правилниците съм подал сигнал до Общинския инспекторат и чакат резултат ", твърди Диян Николов, който живее наоколо.  

В региона втори месец се води квартална война поради кучешката площадка пред очната клиника. Противниците настояват, че не е обикновено мястото за разходка на четириногите да е в съседство с болница и детска площадка. Те събраха над 200 подписа, което накара администрацията на " Северен " да заключи оборудването на 30 април и да търси способи за преместването му на друго място. Собствениците на кучета от региона обаче направиха контраподписка, подкрепена от 130 души. В нея те упорстват за отваряне на площадката за домашни любимци или за бързо отваряне на друга наоколо.  Хората оферират входната врата да бъде преместена, с цел да не минават четириногите край детския ъгъл. 

Диян Николов е внесъл и тъжба в Трето РУП на Министерство на вътрешните работи против Стоян Алексиев. В нея той твърди, че той, брачната половинка му и друга жена са били снимани непозволено от общинския началник. Директорът на Оперативна програма " Градини и паркове " си разрешил да ги упрекна, че разхождат кучетата си пред очната клиника, животните пускали екскременти.

" Това са нелепи изказвания. Винаги нося найлонова торбичка, когато разхождам кучето си. Опитах се да я покажа на господин Алексиев, само че с него не може да се беседва обикновено. Съгласно конституцията имам права и не могат да ме снимат без моето единодушие ", разяснява Николов. Твърди, че кучетата не са пускани свободно, а били на мотив. Животните са имунизирани, обезпаразитени, с чипове документи и не съставляват заплаха за никого, твърди Диян Николов, който не е склонен и с обвиняването, че домашните любимци придвижват кърлежи. Това евентуално се случва, само че с бездомните кучета, грижата за които би трябвало да е на общинските служби. 

Според Стоян Алексиев истината е напълно друга. Именно Николов и съпътстващите го хора се държали жестоко към него, като преди този момент отправяли закани против живеещи наоколо деца. Алексиев твърди, че притежатели на кучета като Николов живеят на ул. " Васил Левски " до Новотела и там си имат профилирана площадка за домашни любимци. Според шефа на " Градини и паркове " една от аргументите за затварянето на тази до " Луксор " е, че и след дезинфекцирането с хлор, там към момента има огнища от кърлежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР