Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"

...
Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"
Коментари Харесай

Наградиха пожарникарите, спасявали пострадалите от катастрофата край село Микре

Директорът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов награди в Ловеч пожарникарите взели участие в спасяването на потърпевшите при злополуката край ловешкото село Микре.

Инцидентът стана на 17 ноември. При конфликта сред рейс и камион починаха девет души, а други 19 бяха ранени.

Със заповед на Николай Николов, за проявен висок професионализъм и мъжество от чиновници на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Ловеч, направили комплицирани аварийно-спасителни действия при очистване на последствия от тежко пътнотранспортно произшествие и взели участие при спасяването на 22 потърпевши и изваждането на тела на шестима починали, както и в разчистването и обезопасяването на пътното платно с парични награди от по 100 лв. бяха наградени младши специалистите Румен Кунев, Димитър Димитров, Йовчо Трифонов, Светлин Хубанов и Бранимир Банов, младши инспекторите Мариан Събев, Христо Бързашки и Емил Стоянов и инспекторите Станислав Стефанов и Тодор Тодоров.

"Горд съм с вас, тъй като за прощален път показвате, че думите дълг и чест не са клишета, а във всеки един миг вие можете да ги запълните със наличие. Тъжен е мотивът, по който вие сте наградени, само че това е нашата работа. Затова и хората отдават дължимото самопризнание на нашата специалност и всички вас. Тежко е да видиш гибелта. Когато желанието да окажеш помощ е по-голямо от опциите, човек се усеща тежко. Вие обаче, сте нашите герои. Бъдете образец за всички чиновници в Министерството на вътрешните работи ", сподели Николов при награждаването на ловешките пожарникари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР