Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

...
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Няма никакво повишаване на радиационния фонд в България заради пожара край АЕЦ Чернобил

Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов и проф. Христомир Брънзов дадоха ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

На него те разясниха появите се клюки в обществените мрежи, че пожарът край украинската атомна електроцентрала е повишила радиационният фонд в България. "Причината за този брифинг е, че в обществените мрежи се появиха доста клюки, че пожарите в Украйна могат да заплашат здравето на всички българи. Този пожар е погасен. Искам да кажа, че получих доста позвънявания по тази тематика и това е повода да помоля премиера да дадем този брифинг. Радиационният фонд е изцяло в нормата и няма никакво покачване. Всеки ден следим радиационната конюнктура и тя изрично е в нормата ", съобщи основен комисар Николай Николов. Няма никаква заплаха все още, безапелационен бе той.

"Още, когато породи пожара на 5 април, от Национален институт по метеорология и хидрология сме задействали всички системи и те демонстрират, че няма никакви промени в радиационния фонд ", съобщи от своя страна проф. Брънзов.

"В момента няма никаква заплаха за България, даже и теоритично. Ще бъдете известявани от време на време за радиационния фонд в България, тъй като сега няма потребност от всяване на в допълнение напрежение измежду българите ", добави от своя страна ген. Венцислав Мутафчийски, който също взе присъединяване в брифинфга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР