Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”

...
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”
Коментари Харесай

Ръководителят на пожарната не знае за проект на НАТО за цистерни за керосин в Сливен

Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” на Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов съобщи, че не е осведомен за идно създаване на нови уреди за предпазване на керосин за потребностите на НАТО в Сливен. Той взе присъединяване в брифинг на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във връзка доклада за активността на дирекцията за 2018 година.
Запитан подхванати ли са всички ограничения за отбрана на популацията на Сливен при идното разполагане на нови цистерни за керосин за потребностите на НАТО наоколо до града, комисар Николов съобщи, че не е осведомен за сходен план. И даде обещание да се поинтересува от проектите за създаване на огромното оборудване. Но добави, че евентуално всеки ден през Сливен минават по 100 цистерни с керосин.
„ Бъдете сигурни, че в случай че има такива огромни градежи, това са обекти, които касаят доста организации, организации, които имат задача да създадат оценка за въздействието върху околната среда и по този начин нататък. Не зная защо става дума. Но бъдете сигурни, че в случай че има, то ще мине през нас”, безапелационен бе той.
Actualno.com напомня, че на 27 декември 2018 година Министерство на защитата разгласи социална поръчка за планиране и авторски контрол по план 3PL31002 – Ремонт на резервоари за предпазване на горива по Програмата на НАТО за вложения в сигурността (NSIP). Поръчката е с предмет „ правене на капиталов план и практикуване на авторски контрол за осъществяване на ремонт на два резервоара за предпазване на гориво за реактивни мотори (JET) с обща съдържимост 10 000 кубически метра.
Самото задание за инвестицинно планиране обаче е не за ремонт, а за създаване на два надземни стоманени отвесни резервоара, всеки с съдържимост 5 000 куб. метра и на обвързваните с тях периферни и контролни уреди, в това число тръбопроводна мрежа, вътрешни пътища, пункт за ръководство и надзор, жп разтоварище, авторазтоварище и нови помпени станции.
От заданието излиза наяве още, че новите складове за керосин ще са ситуирани на територията на Военно формирование 42700, което е в непосредствена непосредственост до Сливен и единствено на няколко километра от образователен полигон „ Бамиш”, където непрестанно се организират стрелби.
Главен комисар Николов акцентира, че по разкриваемост и сложни индикатори сливенската дирекция е измежду най-хубавите в страната. „ Постигнатите резултати са забелязани от професионалното и политическото управление, и оценката за цялостната активност на регионалната дирекция е доста висока”, посочи той.
Главен комисар Николов не се ангажира със период за построяването на нова постройка за потребностите на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в Сливен, само че увери, че с регионалния шеф и кмета на града работят интензивно по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР