Директорът на ГДПБЗН и окръжният прокурор на ​Пловдив Румен Попов

...
Директорът на ГДПБЗН и окръжният прокурор на ​Пловдив Румен Попов
Коментари Харесай

Главен комисар Николов: Няма опасност за служителите и населението в Пловдив

Директорът на ГДПБЗН и окръжният прокурор на ​Пловдив Румен Попов бяха на мястото на случая с товарния трен на жп гарата в града. 
 Дерайлиралият трен в Пловдив и авариралият в Хитрино са на един притежател (обновена)
Директорът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов посетиха жп гарата в Пловдив, където рано тази заран дерайлира товарен трен.

Главен комисар Николов съобщи, че реакцията на дирекцията в такива случаи е мигновена, има направен прелиминарен проект за сходни произшествия и се работи дружно със чиновниците на НКЖИ.

" Не е имало приключване на газ, няма потърпевши. Извършва се непрестанен надзор върху средата и няма никаква заплаха както за чиновниците, по този начин и за популацията на Пловдив. Веднага откакто се извършат огледите, след позволение от прокуратурата, ще стартира повдигане на локомотивите и двете цистерни, които към момента не са изтеглени, с цел да се възвърне придвижването ", посочи Николов.

Операцията по преместването е рутинна, ще се работи с кранове, с хидравлични принадлежности, огромна маса би трябвало да се вдигне – обвързвана е на първо място с механични действия.

Дерайлирала е влакова комбинация, породени са имуществени вреди, няма потърпевши, няма приключване на газ, акцентира и окръжният прокурор на Пловдив. По случая е формирано досъдебно произвеждане, текат процесуално – следствени дейности.

Той посочи, по предписание на основния прокурор след осъществяване на първичен оглед от следовател към Окръжната прокуратура, към сегашния миг се чака екип от Национална следствена работа, профилирани в региона на сходни произшествия или случаи. Пробите на машинистите са негативни и за приложимост на алкохол, и за опиати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР