Директорът на Френската гимназия изпрати официална позиция за инцидента в

...
Директорът на Френската гимназия изпрати официална позиция за инцидента в
Коментари Харесай

Изключиха от училище момчето с газовия пистолет

Директорът на Френската гимназия изпрати публична позиция за случая в час по история

Около 14:20 часа двама възпитаници от XII клас, учащи се в група по профилиращ предмет история и цивилизации, подали сигнал до управлението на гимназията, че техен съученик по време тутакси е извадил пълнител и е почнал да го зарежда с железни топчета. Пред тях се е хвалил, че има оръжие, съобщи.

" До момента постоянно държанието му е било недопустимо, те са се изплашили съществено. Информирали са учителя си по история и цивилизация, който дискретно е изпратил учениците да предадат информацията на управлението. Веднага след приемане на информацията към стаята, където се образоваха учениците от тази група, отиде заместник-директор. В същото време единият педагогическият консултант е разговарял с учениците, предали сигнала и е отишъл в класната стая, с цел да изведе ученика и да го придружи до стаята на педагогическите съветници. Незабавно е потърсена връзка с родител, който е отказал да пристигна в гимназията ", осведоми шефът Емилия Богданова.

Добавя, че представители на управлението са съумели да убедят ученика да им съобщи раницата и са я дали на защитата за предпазване. Шестима служители на реда са пристигнали в гимназията, по-малко то 30 мин. откакто учениците са съобщили за случая.

" Колегите съумяха до тяхното идване да задържат ученика в стаята, където беше изведен. От този миг нататък се организираха следствени действия под тяхно управление. Служителите на реда разговаряха с ученика и му бе връчена призовка да се яви в I РПУ до 16:30 часа. В същото време служителите на реда пожелаха от нас да поканим за снемане на писмени пояснения учениците, станали очевидци на обстановката и учителя, в чиито час се е развила тя. Осигурена бе стая за задачата, където няма други хора. Учениците се легитимираха със своите персонални карти от което стана ясно, че всички те са пълнолетни. Провинилият се възпитаник също е пълновръстен. По време и след тези пояснения на учениците бе оказана незабавна психическа помощ от педагогическите съветници, разполагаем бе и медицинския експерт в учебно заведение. При тях от самото начало имаше и представител на управлението, с изключение на служителите на реда ", написа в известието на шефа.

След разпита всички възпитаници, включително и провинилият се, са били освободени.

Директорът неотложно е издал заповед за отстраняването на ученика от Френската гимназия.

" Това е друго от налагане на глоба, решение за което се взема на Педагогическия съвет. Такъв ще бъде извършен на 31.01.2023 година. Разпоредено е всички учениците да влизат от един вход, където пропускателния режим ще се реализира не от двама, а от четирима чиновници против проявление на персонална ученическа карта. В учебните коридори се реализира видеонаблюдение ", прецизира Емилия Богданова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР