Директорът на Ферари“ Матия Биното определи сина на Михаел Шумахер

...
Директорът на Ферари“ Матия Биното определи сина на Михаел Шумахер
Коментари Харесай

"Ферари": Синът на Шумахер е добър кандидат за Формула 1

Директорът на „ Ферари “ Матия Биното дефинира сина на Михаел Шумахер – Мик, като " добър претендент за място във Формула 1 "  в бъдеще. 20-годишният водач приключи първия си сезон във Формула 2 през 2019 година, като приключи на 12-о място в генералното класиране. Мик, който е част от академията на " Ферари ", направи и проби с болид от Формула 1.

" Гордеем се, че е при нас. Не единствено тъй като е наследник на Михаел Шумахер, само че тъй като считаме, че е добър водач, който се показа добре в последния сезон. Ако се огледа класирането, на върха са някои опитни водачи, само че той направи добър сезон за трупане на опит. Ако се погледнат единствено дебютантите, той се оправи добре. Следващият сезон ще е основен за него, с цел да се разбере какъв брой напредва. Очакваме доста от него, тъй като към този момент има една година зад тила си и сме сигурни, че е добър претендент за Формула 1 в бъдеще ", съобщи Биното пред " Аутоспорт ".

През идващия сезон " Ферари "  ще продължи да разчита на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер. Биното счита, че за Шумахер ще е рано да заеме едно от местата в отбора през 2021 година, когато ще има фрапантна промяна на разпоредбите.

" Целта на академията ни е да откри идващия гений за " Ферари "  и той е част от нея. Ще е прекомерно рано за някой от младите ни гении да е в отбора през 2021 година Тогава ще е необходим някакъв опит на водачите, тъй като колата ще е изцяло нова ", добави шефът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР