Директорът на федералния затвор в Манхатън беше временно преместен, а

Директорът на федералния затвор в Манхатън беше временно преместен, а ...

Шефът на затвора, в който беше Джефри Епстайн, е отстранен.


Директорът на федералния затвор в Манхатън беше временно преместен, а двама служители, които трябвало да упражняват надзор над Джефри Епстайн, са изпратени в административен отпуск до приключване на разследването за предполагаемото самоубийство на американския финансист в затвора.

Министърът на правосъдието нареди дирекцията на затворите да премести временно директора на нюйоркския изправителен център в регионалния офис на дирекцията в Североизточния окръг до приключване на разследването на ФБР и генералната прокуратура. Временно са освободени и двама служители на затвора, отговаряли за отделението, където бил настанен Епстайн, посочи в комюнике пресслужбата на министерството, цитирана от Франс прес и ТАСС.Още по тематаМултимилионерът Джефри Епстайн е жив, а трупът е на негов двойник? 13 авг 2019 21:4039Конспирация около смъртта на Епстайн: Подменено тяло или удобна случайност?12 авг 2019 21:4521

В събота сутринта 66-годишният Епстайн, обвинен в сексуална експлоатация на непълнолетни момичета, беше намерен мъртъв в килията, в която очакваше началото на делото си (най-рано през юни 2020 г.). Затворът е известен с високата си степен на сигурност.

Епстайн беше арестуван на 6 юли. Според в. "Ню Йорк таймс" ръководството на затвора поставило Епстайн за шест дни под специално наблюдение, след като на 23 юли той направил опит да се самоубие. Финансистът всекидневно бил преглеждан от психиатър. На 29 юли обаче този режим бил отменен, а на запитване на "Ню Йорк таймс" дирекцията не изтъкнала основания за промяната. След това Епстайн трябвало да бъде проверяван от надзирател на всеки 30 минути, но според разследващите проверка не била извършвана в течение на няколко часа, преди той да бъде намерен мъртъв, отбелязва Асошиейтед прес.

Няколко медии съобщиха в неделя, че Епстайн е бил оставен сам в килия за двама, припомня БТА Надзирателите са заподозрени, че са фалшифицирали данните за проверките в регистрите.
 
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg