Директорът на федералния затвор в Манхатън беше временно преместен, а

...
Директорът на федералния затвор в Манхатън беше временно преместен, а
Коментари Харесай

Директорът на затвора, където се намираше Джефри Епстайн, е временно отстранен

Директорът на федералния затвор в Манхатън беше краткотрайно изместен, а двама чиновници, които трябвало да упражняват контрол над Джефри Епстайн, са изпратени в административен отпуск до привършване на следствието за хипотетичното самоубийство на американския финансист в пандиза, предадоха международните организации.

Министърът на правораздаването подреди дирекцията на пандизите да реалокира краткотрайно шефа на нюйоркския поправителен център в районния офис на дирекцията в Североизточния окръг до привършване на следствието на ФБР и генералната прокуратура. Временно са освободени и двама чиновници на пандиза, отговаряли за отделението, където бил настанен Епстийн, уточни в официално съобщение пресслужбата на министерството, представена от Франс прес и ТАСС.

В събота сутринта 66-годишният Епстайн, упрекнат в полова употреба на малолетни девойки, беше открит мъртъв в килията, в която очакваше началото на делото си (най-рано през юни 2020 г.). Затворът е прочут с високата си степен на сигурност. Епстайн беше задържан на 6 юли.

Според в. "Ню Йорк таймс " управлението на пандиза сложило Епстайн за шест дни под особено наблюдаване, откакто на 23 юли той направил опит да се самоубие. Финансистът ежедневно бил преглеждан от психиатър. На 29 юли обаче този режим бил анулиран, а на питане на "Ню Йорк таймс " дирекцията не изтъкнала учредения за смяната. След това Епстайн трябвало да бъде проверяван от надзорник на всеки 30 минути, само че съгласно проверяващите инспекция не била осъществявана в течение на няколко часа преди той да бъде открит мъртъв, отбелязва Асошиейтед прес.

Няколко медии оповестиха в неделя, че Епстийн е бил оставен самичък в килия за двама. Надзирателите са обвинени, че са фалшифицирали данните за инспекциите в регистрите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР