Директорът на Федералната служба за външно разузнаване на Русия Сергей

...
Директорът на Федералната служба за външно разузнаване на Русия Сергей
Коментари Харесай

Москва: Позицията на ЕС за Северна Македония е цинична

Директорът на Федералната работа за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин съобщи през днешния ден в Белград, че позицията на Европейския съюз за начало на договарянията със Северна Македония е цинична.
По мотив решенията на последния Съвет на Европейски Съюз Наришкин акцентира, че „ това е образец за непоследователна, а доста постоянно и цинична позиция на Европейския съюз по отношение на балканските страни ”.
„ Брюксел предложения двете страни в евроатлантическите структури, на първо място в НАТО. Тези страни извършиха настояванията на Брюксел, реализираха сложните промени, а когато стана въпрос за Европейски Съюз, Брюксел им затвори вратата под носа. Това в действителност е цинично ”, съобщи Наришкин.
Русия е наясно със мощния напън, който НАТО оказва върху Сърбия, с цел да не получи сръбско-руският филантропичен център специфичен статут. Това е още едно удостоверение за груба интервенция във вътрешните работи на суверенна страна.
В отговор на въпроса дали остава в действие настояването за даване на дипломатически статут на чиновниците в сръбско-руския филантропичен център в Ниш, Наришкин изясни, че това не е искане, а законна молба на съветското държавно управление. С сходен статут са огромен брой западни представителства в Сърбия.
Той разказа обстановката на Балканите като доста напрегната, основно поради завръщащите се в родината си някогашни бойци в Ислямска страна. Според него, интернационалният тероризъм е обща опасност за Сърбия и Русия.
Затова двете страни си разменят разбори за положението на другите области на неустойчивост. Наришкшн показа, че двете страни организират взаимни интервенции, с цел да защитят законните си ползи.
Наришкин е на посещаване в Сърбия във връзка Деня на сръбската Агенция по сигурността, като акцентира, че тя е партньорска работа, която работи с информация за проекти и финансиране на тероризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР