Директорът на ФБР заяви, че актове на шпионаж и кражби

...
Директорът на ФБР заяви, че актове на шпионаж и кражби
Коментари Харесай

Директорът на ФБР посочи Китай като противник номер едно за САЩ

Директорът на ФБР съобщи, че актове на шпионаж и обири от китайското държавно управление съставляват " най-голямата дълготрайна опасност " за бъдещето на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Изказвайки се пред Института Хъдсън във Вашингтон, Кристофър Рей сподели: " Китай поставя старания да стане единствената суперсила в света с всевъзможни нужни средства ".
В близо едночасовото си изявление шефът на ФБР очерта огромна картина на китайската интервенция, включваща стопански шпионаж, кражба на данни и пари и противозаконна политическа активност, употребявайки подкупи и изнудвания, с цел да повлияе на политиката на Съединени американски щати.
" Вече стигнахме досега, в който ФБР открива ново дело за контраразузнаване, обвързвано с Китай, на всеки 10 часа. От близо 5000 дейни каузи за контраразузнаване, които се водят сега в цялата страна, съвсем половината са свързани с Китай ", уточни Рей.
Директорът на ФБР съобщи, че китайският президент Си Цзинпин е управлявал стратегия, наречена " Лов на лисици ", ориентирана към китайските жители, живеещи в чужбина, обсъждани като закани за китайското държавно управление.
" Говорим за политически противници, дисиденти и критици, които се стремят да разкрият всеобщите нарушавания на човешките права в Китай ", сподели той. " Китайското държавно управление желае да ги принуди да се върнат в Китай, а тактиката на Китай да реализира това е шокираща ", съобщи Рей.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР