Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви вчера, че Русия продължава

...
Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви вчера, че Русия продължава
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: Русия продължава да всява разногласия в САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей съобщи през вчерашния ден, че Русия продължава да всява различия в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.
Според него за задачата съветската страна употребява подправени вести, агитация и секрети интервенции.
Рей споделя оценката на американските разследващи служби, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 година макар опроверженията на съветския президент Владимир Путин.
"Той си има своето мнение. Мога да ви кажа какво е моето мнение. Мнението на разследващата общественост не се е трансформирало. Не се е трансформирало и моето мнение ", съобщи Рей на откриването на конгрес по въпросите на сигурността в град Аспън, щата Колорадо.
Кристофър Рей отхвърли предлагането на Путин за обезпечаване на достъп на Съединени американски щати до 12-те съветски офицери от военното разузнаване, обвинени в интервенция на американските избори, в подмяна на опцията Кремъл да разпита американци, упрекнати в неуточнени закононарушения.
"Не желая в никакъв случай да споделям в никакъв случай по нито един въпрос, само че това несъмнено не е на челните места в листата ни на разследващи техники ", сподели Рей.
Директорът на ФБР счита, че Русия не е единствената страна, представляваща опасност за Съединени американски щати. Според него най-голямата и забележителна опасност е Китай, който желае да измести Съединените щати като най-мощната стопанска система в света и който шпионира американски компании, с цел да получи преимущество.
"Разследваме стопански шпионаж във всички 50 щати. Следите водят към Китай. Шпионажът включва всичко - от царевичните семена в Айова до вятърните турбини в Масачузетс. Измеренията, обсегът и смисъла му са нещо, което Съединени американски щати не могат да подценяват ", съобщи Кристофър Рей.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР