Директорът на ФБР Кристофър Рей призова законодателите във вторник да

...
Директорът на ФБР Кристофър Рей призова законодателите във вторник да
Коментари Харесай

Директорът на ФБР пледира Конгресът да запази програмата, обвинена в шпиониране на американци

Директорът на ФБР Кристофър Рей прикани законодателите във вторник да продължат да финансират противоречив инструмент за наблюдаване на държавното управление на Съединени американски щати.

Wray даде показания пред правосъдната комисия на Сената във вторник сутринта. Във встъпителните си бележки той прикани Конгреса да упълномощи още веднъж раздел 702 от Закона за наблюдаване на задграничното разузнаване (FISA), на който се приписва както предотвратяването на терористични офанзиви на територията на Съединени американски щати, по този начин и средство за шпиониране на жители на Съединени американски щати.

Законът разрешава на държавното управление да следи съответни непознати жители отвън страната, без първо да получи заповед за това, даже в случай че страната от другата страна на тези връзки е американец на територията на Съединени американски щати. Програмата ще изтече в края на тази година, в случай че не бъде наново позволена от Конгреса.

„ Изтичането на нашите 702 компетенции би било пагубно за способността на ФБР да пази американците “, сподели Рей пред законодател...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР