Директорът на Европол Катрин де Бол, която е на посещение

...
Директорът на Европол Катрин де Бол, която е на посещение
Коментари Харесай

Шефът на Европол: Трагедията в Бургас показа - престъпните мрежи работят динамично

Директорът на Европол Катрин де Бол, която е на посещаване в България, дава сега брифинг пред медиите.
Прочетете още
" България постоянно е била приближен и благонадежден сътрудник в Европол. Имали сме чудесно съдействие със страната както на стратегическо, по този начин и на оперативно ниво. Това сподели на брифинга в Министерство на вътрешните работи Катрин де Бол.

„ Ние сме на публично посещаване, което е част от обиколката на управителния екип на Европол в европейските столици. Целта е да разберем от страните членки каква е тяхната оценка на съдействието им с Европол. И също по този начин по-добре да се борим с проведената престъпност и тероризма в Европа ”, сподели още тя, съобщи 24часа.

Де Бол регистрира, че през последните пет години се следи трикратно увеличение на обмена на информация сред българските служби и Европол. „ Нашето съдействие докара до доста триумфи в битката с каналджийството на мигранти, трафика на хора, контрабандата и производството на противозаконни цигари, подправяне на валута, контрабанда на други артикули ”, добави тя.

 

Директорът на Европол уточни, че през 2021 година е усъвършенствано съдействието посредством даване на аналитична поддръжка от страна на организацията, вследствие на което българските управляващи са съумели да проведат „ извънредно сполучливи ” интервенции против проведени групи, забъркани в отпечатване на висококачествена подправена валута - евро.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР