Директорът на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фабрис

...
Директорът на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фабрис
Коментари Харесай

Директорът на Фронтекс подаде оставка

Директорът на Европейската организация за гранична и брегова защита Фабрис Леджери подаде оставка, оповестяват международните медии. Причината е следствие за процедура на нелегално връщане на мигранти, рецензии по отношение на съблюдаване на човешките права и следствие за битка с измамите.

Politico, Der Spiegel и Lighthouse Reports оповестиха, че Леджери е подал оставката си и е съобщил решението си на управителния съвет на организацията. Очаква се надзорният орган на Европейски Съюз за битка с измамите ОЛАФ да разгласява своя отчет по отношение на подозренията към ръководството на Фронтекс.

Друг отчет, който не е възложен на необятната общност заради чувствителността на информацията, също удостоверява присъединяване на Фронтекс в отблъскването на мигранти. Агенцията на Европейски Съюз е записала случаите, при които минимум 957 лица, търсещи леговище, са били свалени от лодки, качени в гръцки избавителни салове и оставени да се носят по течението на морето, като " предварителна защита на отплаването ", се акцентира в следствието.

От 2015 година насам правозащитни организации и водещи медии постоянно оповестяват за противозаконни изтласквания и други нарушавания на човешките права от страна на гръцките управляващи, както и за съучастието на Фронтекс в тези дейности, нарушаващи също по този начин правото на Европейски Съюз и интернационалното право.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР