Директорът на дирекция Социално подпомагане в Пловдив издаде заповед за

...
Директорът на дирекция Социално подпомагане в Пловдив издаде заповед за
Коментари Харесай

Връщат малтретираното пловдивчанче на баща му

Директорът на дирекция „ Социално подкрепяне ” в Пловдив издаде заповед за преустановяване на настаняването в обществена услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха арестувани за домашно принуждение.

Предстои детето да бъде предадено на бащата през днешния ден, откакто родителят подписа писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си. За това осведомиха от пресцентъра на Агенцията за обществено подкрепяне. От ведомството прецизираха, че през вчерашния ден съдът е сложил „ привременни ограничения “ в интерес на бащата по делото за бракоразвод сред родителите, които не подлежат на обжалване.

Бащата подаде заявление, че желае незабавно да поеме грижите за детето, означават също от Агенцията. Също по този начин мъжът е подписал контракт за прилагане на обществени услуги (информиране и консултиране) в център за социална поддръжка, показват от ведомството. Родителят е съдействал на чиновниците и  заявява, че ще употребява поддръжка в грижите за детето от екипа на обществената услуга.

През януари Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинени и задържа майката и колегата ѝ за проявено домашно принуждение по отношение на детето на дамата. По-късно майката беше пусната от ареста с мярка „ подписка ”, а мъжът е с мярка „ задържане под стража ”. На детето беше осъществена интервенция.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР