Директорът на дирекция Програма БНТ 1 Севда Шишманова напуска Българската

...
Директорът на дирекция Програма БНТ 1 Севда Шишманова напуска Българската
Коментари Харесай

Севда Шишманова напуска БНТ

Директорът на дирекция " Програма Българска национална телевизия 1 " Севда Шишманова напуща Българската национална телевизия след 25 години работа в нея. Тя стартира кариерата си като кореспондент в " По света и у нас ", след което е интернационален сътрудник от най-горещите точки по света, се споделя в публично известие на Българска национална телевизия.

От 2004 до 2010 година Шишманова е член на Управителния съвет на Българска национална телевизия, а в последните 7 години е шеф на дирекция " Програма БНТ1 ". Тя е създател на над 15 документални кино лентата, взела участие е в основаването на сериалите на Българска национална телевизия и е била член на интернационалното жури на редица кино фестивали.

" Винаги съм приемала тази позиция като мандатна и в сходство с осъществяване на гласуваното ми професионално доверие за предпазената обществено идея за развиване на БНТ1 в този интервал ", показва в претекстовете си за напускането Севда Шишманова.

Шишманова ще продължи да извършва функционалностите си до 1 декември 2017 година

" Българска национална телевизия цени високо постигнатото от Севда Шишманова и благодари за нейната безрезервност и професионализъм ", декларира генералният шеф на малкия екран Константин Каменаров, излиза наяве още от известието.

Това е втората сериозна кадрова смяна в Българска национална телевизия след началото на мандата на новия общоприет шеф Константин Каменаров. След отдръпването на някогашния шеф Вяра Анкова и прекосяването й като началник на новините в Нова телевизия, ръководителят на дирекция ”Информация” в Българска национална телевизия Даниел Чипев също я последва в Нова, където зае длъжността основен изпълнителен продуцент на “Новини и настоящи излъчвания “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР