Директорът на дирекция Правнонормативна дейност и обществени поръчки Татяна Цветанова

...
Директорът на дирекция Правнонормативна дейност и обществени поръчки Татяна Цветанова
Коментари Харесай

Оставка в Министерството на културата заради Антична Сердика

Директорът на дирекция " Правнонормативна активност и публични поръчки " Татяна Цветанова подаде молба за овакантяване.

Това оповестиха от Министерството на културата с оглед резултатите по правосъдния иск, предявен от Министерството на културата към компанията реализатор на строителните действия по план " Античен културно-комуникационен комплекс " Сердика ".
 Осем сигнала за нередности при плана Антична Сердика
Осем сигнала за нередности при плана Антична Сердика

Прокуратурата още не е желала документи от Министерство на регионалното развитие

Дисциплинарният съвет към Министерството на културата продължава инспекцията по изясняване на обстоятелствата и събитията, както и дейностите на всички чиновници на Министерството, довели до Определение № 465 от 04.11.2019 година на Върховния касационен съд (ВКС).

Министерството на културата прецизира, че министърът на културата не реализира процесуалното посланичество на министерството, за което са упълномощени юрисконсултите на институцията.

Резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени навреме, дават обещание от министерството.
 Още през 2016 година проверявали комплекс Антична Сердика
Още през 2016 година проверявали комплекс Антична Сердика

Не е начислена наказателна клауза на изпълнителя

Осем сигнала за нарушавания и нередности са подадени по време на осъществяването на плана за Антична Сердика . Това заяви през февруари заместник-регионалният министър Деница Николова.

Сегашният районен министър Петя Аврамова съобщи, че в Министерство на регионалното развитие нямало нарушавания на плана за Ларгото .

Повод за изявленията им са показани на 30 януари 2019 година от депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева записи . Йончева упрекна министъра на културата Боил Банов в корист с европари за близо 700 хиляди лв. при строителството на Ларгото по времето, когато той е бил зам.-министър.

От своя страна Банов отхвърля да има нарушавания в плана за ремонт на центъра на София, само че упреква източникът на информацията Ангел Ангелов, че го изнудвал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР