Директорът на Държавна опера - Русе Пламен Бейков опроверга появилата

...
Директорът на Държавна опера - Русе Пламен Бейков опроверга появилата
Коментари Харесай

Пламен Бейков: Бурята не е отнесла временния покрив на Русенската опера

Директорът на Държавна опера - Русе Пламен Бейков опроверга появилата се „ вест “, че бурята през вчерашния ден е отнесла краткотрайния покрив на културния институт

„ Това не е правилно! Временният покрив на сцената (а не на Операта!) удържа на всички стихии и снегове в продължение на година и половина – извънредно положително оборудване, майсторски проектирано и направено от русенските проектанти и строители! През миналата седмица краткотрайният покрив бе деликатно демонтиран, с цел да може през тази седмица да стартира слагането на непрекъснатия покрив. За страдание бурята завари нашата сцена без покрив под намерено небе. Въпреки това няма нанесени никакви провали, с изключение на намокрянето, на което нашата изстрадала сцена към този момент привикна. А във фоайето на Операта през вчерашния ден гладко се организира следващият учебен концерт “, съобщи Бейков представен от.

Очаква се през тази седмица да стартира монтирането на детайлите на непрекъснатия покрив, а по-късно и покриването. Предстои да бъде оповестена социална поръчка за план за ремонт на сцената, която също пострада при пожара, като за задачата страната отпусна 3,6 млн. лв..

Вече са подготвени и резултатите от геоложките изследвания, които да покажат дали има проваляне на постройката. „ Те демонстрират, че почвата под постройката е релативно постоянна, няма интензивност, няма и в допълнение съдбовно нанесени вреди от гасенето на пожара “, сподели шефът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР