Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркадий Иванов

...
Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркадий Иванов
Коментари Харесай

Фандъкова: Шефът на 4-та градска остава, всеки лекар е важен |

Директорът на Четвърта градска болница в София доцент Аркадий Иванов остава на поста си, разгласи
столичният кмет Йорданка Фандъкова откакто е получила всички материали от назначената инспекция за забавения банкет на пациент с COVID-19. 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов изиска доцент Иванов да бъде отхвърлен, само че съгласно Фандъкова " в този момент не е време за оставки и всеки доктор е значим ".

Забавянето и престоят на колата за спешна помощ е 66 минути. Нарушени са разпоредбите за приемане, изясни кметът и посочи, ча половин час се е забавил дежурният доктор, а по-късно той и началникът на отделението са изгубили още време в диалози. Това е неприемливо, безапелационна е Фандъкова. Но в този момент имаме потребност от нареждане на системата, от изчистване на проблемите и пропуските. Имаме потребност от всеки един доктор, здравна сестра и санитар. А те се нуждаят от ясни правила в тази обстановка. Не считам, че е време за оставки. Трябва да се усъвършенства организацията и работата и ще проследявам персонално за това ", съобщи Фандъкова, представена от 24 часа. Относно петицията в поддръжка на доцент Иванов тя разяснява, че " той е един от най-хубавите хирурзи и е обикновено пациентите му да го поддържат ". 

Фандъкова успокои, че към момента има места в общинските лечебни заведения за пациенти, които се нуждаят от лекуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР