Директорът на БНТ Емил Кошлуков, чийто мандат изтече през юли,

...
Директорът на БНТ Емил Кошлуков, чийто мандат изтече през юли,
Коментари Харесай

Дежавю. Кошлуков пак назначи свой конкурент в БНТ

Директорът на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, чийто мандат изтече през юли, само че остана на поста поради неуспеха на Съвет за електронни медии да избере нов титуляр, е назначил директния си съперник за този пост Сашо Йовков в спортния канал Българска национална телевизия 3, описаха пред Mediapool чиновници на малкия екран. Само преди седмици Кошлуков и Йовков дружно с още шестима претенденти бяха кандидати за общоприет шеф на Българска национална телевизия, само че с помощта на комисарите, назначени от квотата на президента Румен Радев - ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова и Габриела Наплатанова - нов шеф не бе определен. По този метод Кошлуков бе бетониран в Българска национална телевизия и за идната предизборна акция, в която публичната телевизия има значима роля.

Дежавю

Връщането на Сашо Йовков в Българска национална телевизия е самобитно дежавю. През 2019 година първата работа на новозбирания тогава общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков бе да назначи точно Сашо Йовков за началник на спорта в малкия екран. Любопитното е, че преди този момент Йовков още веднъж бе директен съперник на Кошлуков за поста генералет шеф на Българска национална телевизия.

Самият Кошлуков внесе за разглеждане в Управителния съвет на Българска национална телевизия. Това стана дни откакто Емил Кошлуков завоюва надпреварата за общоприет шеф на Българска национална телевизия против Сашо Йовков с 3:2 гласа.

Изненадващо, след приключването на 6- месечния му изпитателен период, договорът на Сашо Йовков като началник на дирекция " Спорт " не бе удължен и той бе пенсиониран. Решението. Дирекция " Спорт " бе управлявана от Ивайло Ангелов, който и сега я управлява.

Служители от администрацията на Българска национална телевизия описаха на Mediapool, че Сашо Йовков е възобновен в Българска национална телевизия на консултантски контракт към спортния канал БНТ3. Решението е на генералния шеф Емил Кошлуков. Mediapool потърси Йовков за коментар, той съобщи, че кара и помоли диалогът да се организира час по-късно. След това Сашо Йовков спря да дава отговор на мобилния си телефон.

Проблемният пост - общоприет шеф на Българска национална телевизия

Кандидатирайки се за общоприет шеф на Българска национална телевизия през 2017 година, Кошлуков покри критериите за трудов стаж, акцентирайки, че през последната година е бил програмен началник в телевизия " Алфа ". Дотогавашният му управителен стаж в на ТВ7 и Нюз 7, финансирани от банкрутиралата КТБ, не бе задоволителен да покрие условието. Представеният документ обаче породи подозрения дали Кошлуков изобщо е бил програмен шеф в партийната телевизия на Волен Сидеров, тъй като още тогава нейни чиновници твърдяха, че в никакъв случай не са го виждали.

Конкурсът през 2017 година бе извоюван от Константин Каменаров, който малко по-късно предложения Кошлуков за програмен шеф на Българска национална телевизия 1.

През април 2019 година обаче Каменаров напусна поста поради присъда за шофиране в нетрезво положение и Съвет за електронни медии без съмнение назначи Кошлуков за краткотраен началник на Българска национална телевизия. Престоят в публичната телевизия му обезпечи законен стаж на управителна служба и той се кандидатира с летящ старт за общоприет шеф. Трудовият стаж в партийната телевизия на " Атака " внезапно бе премахнат от подробната биографична информация, оповестена на уеб страницата на Българска национална телевизия.

Тази година, по самодейност на ръководителя на парламентарната медийна комисия Тошко Йорданов (ИТН),, само че.

Мотаене

Независимо от обещанията на Съвет за електронни медии да започва неотложно нова процедура за общоприет шеф на Българска национална телевизия, откакто на 29 юни не съумя да избере негов правоприемник, такава процедура към момента не е оповестена.

Поводът е подадена на 6 юли тъжба от Ирина Величкова, която взе участие в последния конкурс дружно с Емил Кошлуков, Венелин Петков, Сашо Диков, Ирина Величкова, Василена Матакиева, Красимир Ангелов, Сашо Йовков и Светлана Божилова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР