Директорът на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет е известен със скромният

...
Директорът на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет е известен със скромният
Коментари Харесай

Бъфет постави личен рекорд, дарявайки 3.2 млрд. долара за ден

Директорът на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет е прочут със скромният си усет, макар статуса си на милиардер, както и с големите дарения за благотворителни цели.

Още по тематиката
Регулаторните органи към този момент отхвърлиха два опита за придобиване на енегийния снабдител

Любимите книги на капиталовата легенда

Прочутият вложител въпреки всичко чака усложнения пред свободната търговия след избирането на претендента на републиканците за президент

Уорън Бъфет подари в понеделник акции на стойност към 3.17 милиарда $ от капиталовата си компания Berkshire Hathaway. Получатели на средствата са фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и четири други фамилни благотворителни организации. Това се явява и неговота най-голямо подаяние във към този момент близо десетгодишния му проект, съгласно който той ще раздаде цялото си имущество, оповестява Reuters.

Дванадесетото подред годишно подаяние към петте благотворителни организации е формирано от 18.63 млн. Клас Б акции на Berkshire, оценени по 170.25 $ всяка, по цени при затварянето на пазара в понеделник.
Berkshire, декларира Бъфет, е направила 27.54 милиарда $ дарения от 2006 година към пет благотворителни организации, в това число към 21.9 милиарда към Gates Foundation.

Бъфет към момента има към 17% от Berkshire, основания в Омаха, Небраска конгломерат, който той ръководи от 1965 година, макар че е дарил над 40% от своята благосъстоятелност.
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс – Gates foundation, която се концентрира врху подобряването на здравето, намаляването на бедността и възстановяване на образованието, е получила към 2.42 милиарда $ от даренията в понеделник.

Бъфет също е дарил и към Susan Thompson Buffet Foundation, носеща името на неговата първа брачна половинка, и към фондациите Howard G. Buffett, Sherwood и NoVo, надлежно спазвани от неговите деца Хауърд, Сюзън и Питър.

След даренията в понеделник, Бъфет към момента остава на четвърто място в света съгласно размера на положението си, съгласно Forbes. Богатството му се е свило от 76.3 милиарда $ до 73.1 милиарда, само че към момента е с 8 милиарда $ преднина пред петия Карлос Слим.

Пред Бъфет са към момента неговият непосредствен другар Бил Гейтс, изрично на първото място с 89.4 милиарда $, създателят на Amazon Джеф Безос с 84.8 милиарда $ и испанският магнат Амансио Ортега с 81.8 милиарда $.

В изявление за PBS в края на юни милиардерът съобщи, че " Въпросът е дали ние (САЩ) можем да бъдем моралният водач, също както и икономическият? (...) Защото мисля, че това е подиум, който би трябвало да притежаваме. Ние ще бъдем икономическият водач, също както и моралният. Ние би трябвало да стоим за освен това от това, че сме най-богатата страна в света ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР