Директорът на българското бюро на фондация Конрад Аденауер Торстен Гейслер

...
Директорът на българското бюро на фондация Конрад Аденауер Торстен Гейслер
Коментари Харесай

Монтана – домакин на събитие от Европредседателството с форум за защита на критичната инфраструктура и киберсигурността

Директорът на българското бюро на фондация „ Конрад Аденауер ” Торстен Гейслер изнесе в Монтана лекция, в която показа немската държавна системата за дейности и образуване на отбрана на хората при огромни бедствия и повреди и произшествия. Той приказва като специалист и някогашен заместител кмет по сигурността на град Любек, Северна Германия -пристанище на Балтийско море.

Презентацията си Гайслер направи пред на кметове и специалисти в областта на гражданската отбрана и сигурността на конференция, проведена в съдействие със Българската асоциация на градовете и районите, чиито изпълнителен шеф Ергин Емин бе и главен модератор.

Конференцията е включена в събитията, проведени по райони по отношение на българското европредседателство. „ Г-н Торстен Гайслер е четвъртият шеф на бюрото на фондация „ Конрад Аденауер ”, с които община Монтана работи. Ние си сътрудничим от 2000 година и помощта и поддръжката на фондацията за демократичните промени в страната е неоценима. ”, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.

Участниците в конференцията бяха поздравени от заместител министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов. Сред гостите бяха Димитър Делчев и Найден Зеленогорски – ръководителят и зам.председателят на Движение България на жителите.

Темите, които ще бъдат разисквани на форума през днешния ден и на следващия ден са „ Защита на сериозната инфраструктура – от сигурност към резистентност. Киберсигурност ” „ Терористични офанзиви в обитаемоте места. Превенция и противопоставяне ”, „ Регламент EU 2016/679 за отбрана на персоналните данни (GDPR) и отражението му върху обществения бранш “ и „ Психофизически модел за самоотбрана и оцеляване на популацията при изключителни обстановки ”.

Лектори са доктор Иво Траянов от Института по защита и интернационална сигурност, проф.д-р Томо Борисов – заместник-ректор на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система /ВУСИ/, проф.д-р Ненко Дойков – департамент „ Национална и интернационална сигурност “, Висше учебно заведение по сигурност и стопанска система /ВУСИ/ и Павлин Дулев от Институт по защита и интернационална сигурност.
 konferenciya_montana20180518a  konferenciya_montana20180518b  konferenciya_montana20180518c
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР