Директорът на Australian Open Крейг Тайли смята, че няма вина

...
Директорът на Australian Open Крейг Тайли смята, че няма вина
Коментари Харесай

Директорът на Australian Open: Между властите няма синхрон, искам Джокович да играе

Директорът на Australian Open Крейг Тайли счита, че няма виновност в обстановката с и проблемите, които сърбинът има с управляващите в Австралия. Седмица преди началото на шампионата към момента не е ясно дали 9-кратният първенец ще успее да пази купата си в Мелбърн.

Джокович, който е с неразбираем статут, изчаква решение на съда в понеделник (10 януари), дали ще може да остане в страната или би трябвало да я напусне.

На 5 януари сърбинът беше спрян на влизане в Австралия, като граничните управляващи. Адвокатите на международния №1 апелират това решение, като претендират за получено здравно изключение от наложителна ваксина от " Тенис Австралия ".

Преди ден стана ясно, че са показали документ, съгласно който той е дал позитивен тест за COVID-19 на 16 декември.

Тайли наруши дългото си мълчаение по тематиката и приказва за проблема Джокович. В последните дни обаче управляващите в страната загатват за виновност на Тайли и " Тенис Австралия " в тази ситуация, защото те са пробвали да оказват помощ целеустремено в утвърждението на здравно изключение за Джокович.

" Имаше доста спорна информация, доста разнопосочна информация. От първия ден искахме изясненост, с цел да сме сигурни, че сме създали правилото и с цел да можем да доведем играчите по безвреден метод ", сподели Тайли в изявление за 9News.

" От началото казахме, че за идване в Австралия би трябвало да се имунизират с утвърдените ваксини и че постоянно ще има малко на брой хора, както и в случай че не са тенисисти, които ще изискват изключение заради медицински аргументи ".

Той отхвърля да е давал неверна информация на състезателите и в началото сподели, че отговорни няма. По-късно Тайли изясни пред The Age, че " липсва синхрон сред австралийските управляващи и тези на щата Виктория ".

" Изобщо не чаках такава развръзка с Джокович. Помолихме управляващите да прегледат всички молби настрана, те отхвърлиха. Попитахме ги, дали биха могли да оценят нашите решения. Казахме, че се нуждаем от помощ, с цел да сме сигурни, че вършим вярното. Щяхме да сме в друга обстановка през днешния ден ", споделя още шефът на шампионата.

" Бих желал Джокович да играе на Australian Open ", приключва Тайли.

За всички въпроси към проблема " Новакс " Джокович четете.
За Джокович и неговият друг взор върху здравето четете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР