Директорът на американското разузнаване Джон Ратклиф заяви, че Русия и

...
Директорът на американското разузнаване Джон Ратклиф заяви, че Русия и
Коментари Харесай

Русия и Иран опитали да се намесят в тазгодишните президентски избори в САЩ

Директорът на американското разузнаване Джон Ратклиф съобщи, че Русия и Иран са се пробвали да се намесят в тазгодишните президентски избори в Съединени американски щати, съобщи АП.

" Ние потвърдихме, че Русия, и настрана Иран, са се сдобили с информация за регистрацията на американски гласоподаватели ", съобщи Ратклиф на небрежно свикана конференция.

По думите му Иран е виновен за изпращането на заплашителни имейли, които имат за цел да провокират обществени митинги и да навредят на президента Тръмп.

Ратклиф има поради имейли, изпратени в сряда, които са завършени по подобен метод, като че ли са изпратени от групата " Горди момчета ", която поддържа Тръмп. Избиратели на демократите в минимум четири щата, в това число Флорида и Пенсилвания, са получили сходни писма, в които са били предизвестени: " ще дойдем за вас ", в случай че не гласоподават за Доналд Тръмп.

Американските разследващи организации са предупреждавали и преди, че Иран може да се опита да се намеси в президентските избори и че Русия се пробва да му помогне, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР