Директорът на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн изрази надежда за

...
Директорът на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн изрази надежда за
Коментари Харесай

НАСА все още очаква участие на Русия в програмата за изследване на Луната

Директорът на американското галактическо ведомство Джим Брайдънстайн изрази вяра за съдействие с Русия в границите на американската лунна стратегия "Артемис " /Артемида/, съобщи Ройтерс.

"Отношенията сред НАСА и Роскосмос са трайни, акцентира Брайдънстайн. Аз имам положителни връзки с ръководителя на съветското галактическо ведомство Дмитрий Рогозин и се надявам, че съществуват благоприятни условия за продължение на нашето съдействие ", регистрира шефът на НАСА, имайки поради взаимоотношението в границите на "Артемис ".

Три страни изпращат задачи до Марс

Агенцията напомни думите на Рогозин пред в. "Комсомолска истина ", който съобщи, че американският лунен план е обвързван с НАТО. "С този план ние следим отклонение на нашите американски сътрудници от правилата на съдействие и взаимна поддръжка, които развихме в границите на Международната галактическа станция /МКС/. Честно казано, ние нямаме интерес към тази стратегия ".

Администрацията на президента Тръмп разгласи през месец май за стартирането на интернационален контракт, наименуван "Споразуменията Артемис ", като предложи разширение на съдействието от МКС и предложения всички страни по света да се включат в план, предусещащ дълготрайно наличие на Луната. НАСА чака съветските оферти за построяването на челен пост в лунна орбита. Той ще бъде построен в партньорство с частни компании и страни и е основен детайл от програмата "Артемис ", добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР