Директорът на американската космическа агенция НАСА Робърт Лайтфут обяви, че

...
Директорът на американската космическа агенция НАСА Робърт Лайтфут обяви, че
Коментари Харесай

НАСА поиска от Тръмп 20 млрд. долара да изследва Луната, за да достигне до Марс

Директорът на американската галактическа организация НАСА Робърт Лайтфут разгласи, че е изискал от президента Доналд Тръмп бюджетът на организацията за 2019 година да бъде 19.9 милиарда $. Голяма част от сумата ще бъде употребена за започване на проучвателен задачи на Луната. Той акцентира, че по този метод космонавтите ще се приготвят по-добре за бъдещите задачи до Марс.

" Този бюджет ни задължава да работим за връщането на хората на Луната за дълготрайното ѝ изследване и потребление. Всичко това ще бъде в основата на бъдещи човешки задачи до Марс или други дестинации ", добави Лайтфут.

Той добави, че е настъпило времето " Съединени американски щати да направи идващия великански скок ", като напомни думите на първия човек стъпил на Луната Нийл Армстронг. На 21 юли 1969 година американският космонавт произнася прословутата имитация " Това е една дребна крачка за индивида, само че един огромен скок за човечеството ", когато стъпва на естествения сателит на Земята.

НАСА преглежда Луната като начална стъпка към възможното бъдещо амбициозно пътешестване до по-далечна точка от Слънчевата система. Целта пред организацията е през 2019 година да стартира построяването на инфраструктура в космоса за дълготрайно изследване на спътника на Земята.

Всичко това обаче е обвързано и с търсенето на стратегически партньорства, акцентират от НАСА. Търговските сътрудници за проучване на орбитата на Луната и нейните запаси ще бъдат в помощ на бюджета, който организацията е заложила за идната година.

" Като използваме опциите на нашата промишленост ще разработим последователно комплицирани роботизирани задачи на повърхността на Луната с научни и проучвателен цели. След тях ще стартира и човешкото завръщане там ", сподели още Лайтфут и посочи, че чака до 2023 година да бъде осъществена задача с хора до Луната.

" Отново сме на път да се върнем на Луната с взор към Марс ", заключи шефът на НАСА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР