Директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов днес е дал

...
Директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов днес е дал
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ е дал показания в прокуратурата по скандала с фирмата на Капитан Андреево

Директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов през днешния ден е дал показания в прокуратурата по отношение на изтеклия запис, съгласно който му се предлага рушвет с цел да остане частна компания да прави фитосанитарен надзор на границата. Той към този момент е с защита, поради отправени закани. Заплахи били отправени и към депутатите от " Продължаваме промяната " Константин Бачийски и Росен Костурков.

Директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов споделя, че самичък е направил записа, за който твърди, че му е препоръчан и е отказал рушвет. А другият участник в записа е Пламен Моллов, някогашен шеф на Агенцията по храните.

Една директория с едни ластичета ми беше подадена и вътре като дръпнах едното ластиче се видяха парите по пачки със зелени купюри по 100. Не съм ги броил какъв брой са. Затворих досието и върнах назад на сътрудника и излязох от колата. Колегата, имам поради Пламен Моллов. Аз бях с него в неговата кола в неговия джип, сподели Христо Даскалов изп. шеф на БАБХ.

Даскалов посочи, че въпросният запис от 19 януари е изпратен в ДАНС и още няколко институции.

Пламен Моллов през днешния ден не отговаряше на мобилния си телефон.В позицията му от през вчерашния ден до медиите той декларира,че изнесените данни са " подправени вести, политически внушения и операции. "

И двама депутати от " Продължаваме промяната " - Константин Бачийски и Росен Костурков са получили закани във връзка измененията в контрола на " Капитан Андреево ". При Бачийски те са били под формата на препоръки.

Последният доста забавен съвет беше, че доста хора младежи получават инфаркти, тъй че да се замисля. А другото нещо беше да помисля какъв брой доста хора изчезват през годините, сподели Константин Бачийски, " Продължаваме промяната ".

Бачийски съобщи, че няма да се откаже и е удовлетворен, че " кранчето ", през което са изтичали държавни пари, към този момент е затворено. Той заяви, че по времето когато частниците са правили контрола на " Капитан Андреево ", хазната е губела по 5000 лева на час, а за 10 години загубите се пресмятат на към 500 млн. лева Сега приходите за бюджета са към 120 000 лева дневно.

Това нещо няма по какъв начин да се е случвало без подкрепи от доста високо политическо равнище, без да има обтегнат политически чадър над тази активност.Сега за първи път от толкоз доста години имаме волята и смелостта да бъде поставена точка на тази порочна процедура, сподели Константин Бачийски, " Продължаваме промяната ".

Освен към депутата Росен Костурков, закани бяха отправени и към зам.-министъра на земеделието Иван Христанов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР