Директорът на началното училище във Флорида и учителят са пуснати в отпуск, след като черните ученици са избрани на събрание

...
Директорът и учител в основно училище в окръг Флаглър, Флорида,
Коментари Харесай

Директорът и учител в основно училище в окръг Флаглър, Флорида, са в платен административен отпуск, след като събранието беше проведено само за чернокожи ученици от четвърти и пети клас, на които колективно беше казано да подобрят училищните си резултати, според училищния район – независимо от това как се справя всеки ученик поотделно.

Двамата училищни служители бяха пуснати в отпуск дни след провеждането на събранието в началното училище Bunnell на 18 август. Участваха само афроамерикански ученици от двата класа, каза говорителят на училищата в окръг Флаглер Джейсън Уилър пред CNN.

По време на събранието беше използвана PowerPoint презентация за целите и целите на учебната 2023-2024 г., която отчасти гласеше: „АА имат по-лоши резултати (sic) при стандартизирано оценяване през последните 3 години“, каза Шерил Масаро, председател на училищния съвет на окръг Флаглер, пред CNN през имейл.

„AA е афроамериканец и това е една подгрупа, за която FDOE изисква годишно отчитане от всички училища във Флорида. Power point, създаден от един от презентаторите, показва резултатите от данните“, каза Масаро в имейла.

Временният началник на Flagler Schools Лашакия Мур каза на пресконференция в четвъртък: „Това не трябваше да се случи, но се случи“ и поднесе извинения на учениците и техните семейства.

„Ние не се извиняваме за случилото се, поднасяме извиненията си и предлагаме изпълними действия, за да продължим напред в подкрепа на нашите ученици, в подкрепа на нашите училища и в подкрепа на тази общност“, каза тя.

„Моя отговорност е да идентифицирам „защо се случи това?“ Имаме разследване, което продължава в момента, и ще продължим напред, когато получим допълнителна информация в края на разследването.“

Мур е говорила с повечето семейства, които са били засегнати, каза тя.

Стотици участват в демонстрацията на Националната мрежа за действие в отговор на отказа на губернатор Рон ДеСантис от гимназиален курс по афроамериканска история, сряда, 15 февруари 2023 г., в Талахаси, Флорида Стотици участват в демонстрацията на Националната мрежа за действие в отговор на отказа на губернатор Рон ДеСантис от гимназиален курс по афроамериканска история, сряда, 15 февруари 2023 г., в Талахаси, Флорида. Алиша Дивайн/демократ от Талахаси/AP

„Ние сме говорили лице в лице или по телефона“, каза тя, добавяйки, че родителите са „разстроени, загрижени как и защо се е случило, но повечето семейства, с които говорих, крайният им разговор беше „какво правим ли сега, как работим заедно като общност, включваща нашите семейства, как работим заедно, за да сме сигурни, че никога повече няма да сме на това място?“

В миналото чатовете за представянето са били обсъждани с ученици на индивидуално ниво или на срещи родител-учител, каза Мур.

„Искаме определено да гарантираме, че нашите ученици знаят къде се представят. Въведохме процедури, стратегии и интервенции, за да могат тези ученици да бъдат успешни“, каза Мур.

Във вторник Мур каза, че е разговаряла с директора на Bunnell Elementary Donelle Evensen и те „ успяха да говорят за това какво е довело до това събрание и стъпките, които са били или не са били предприети преди или след него.“

„В разговора с г-жа Evensen става ясно, че няма злонамереност в планирането на това обхват на студентите. Понякога обаче, когато се опитвате да мислите „извън кутията“, забравяте защо кутията е там.

„Въпреки че желанието да се помогне на тази конкретна подгрупа ученици е за похвала, начинът, по който това беше направено, не отговаря на очакванията, които желаем сред училищата Flagler. Искаме нашите родители и настойници да участват активно в образователните успехи на децата си. Без да ги информираме за това събрание или за плановете за повишаване на тези резултати, нашите родители не бяха правилно ангажирани.“

CNN се свърза с Evensen за коментар.

Аманда Джаксън, Мелиса Алонсо, Сара Смарт, Джилиан Сайкс и Мишел Уотсън от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР