Директор от корпорацията започва обиколка в страните от EMEA региона

...
Директор от корпорацията започва обиколка в страните от EMEA региона
Коментари Харесай

HP в нова акция срещу фалшивите консумативи

Директор от корпорацията стартира обиколка в страните от EMEA района НР е проверила към 900 сигнала за съмнителни артикули в Европа, Африка и Близкия изток (ЕМЕА) от края на 2006 година до момента. Проверките са довели до съвсем 470 следствия, към 250 обиска и конфискуване на към 3,5 милиона незаконно създадени артикули, оповестиха от компанията във връзка почналата обиколка в ЕМЕА на неин екперт в битката с подправени консумативи, оповестява TechNews.bg. В интервала 2005 година – 2008 година HP е провела 4620 следствия в 55 страни по целия свят, които са довели до 3528 обиска. Общата стойност на иззетите имитации надвишава 795 милиона $. Разследвания са извършени на всички континенти, като се изключи Антарктида.

Тина Роуз, шеф на отдела за битка с фалшификатите за ЕМЕА, ще посети няколко страни от района, с цел да обясни дейностите, които компанията подхваща против незаконното произвеждане на тонери и касети, пред медии, държавни институции и неправителствени организации. Въпреки че битката с производителите на подправени консумативи за лазерните и мастиленоструйни принтери на НР е световен проблем, Източна Европа, Близкият изток и Африка са един от най-активните райони по активност на фалшификаторите.

НР непрекъснато усъвършенства методите си за битка с подправените консумативи. Компанията е основала специфични знаци, посредством които да помогне на потребителите да разпознаят същинските артикули. Всеки автентичен консуматив носи специфичен предпазен етикет на HP. Той е основан по този начин, че да трансформира цвета си от ярко наследник към мрачно наследник и назад при смяна на ъгъла на гледане.

Опаковките на НР също могат да служат като белег за автентичен артикул. За разлика от подправените, те са с извънредно високо качество, като компанията в никакъв случай не разрешава продажбата на артикули с развалени опаковки или с неприятно качество на печата върху тях. Производствените кодове са различен белег, по които може да се разграничи истинската касета на НР. Те са сложени и на касетата, и на опаковката, като първите пет числа постоянно съответстват.

„ Като употребяват копие на опаковката на НР или истинска опаковка втора употреба, фалшификаторите и незаконните търговци постоянно заблуждават клиентите, че купуват автентичен артикул. Когато купуват подправени консумативи, потребителите поемат редица опасности - от неприятно качество на щемпел до съществени повреди на устройството”, разяснява Тина Роуз.

За да бъдат открити и унищожени подправените консумативи, НР работи взаимно с държавните изпълнителните органи от целия район. През 2008 година да вземем за пример три инспекции в Русия и по една в Хърватска, Полша и Украйна доведоха до конфискуването на 6,600 подправени консумативи и 31,600 съставния елемент за незаконна приложимост.
Освен конфискуването на незаконните артикули, органите на реда затвориха пространствата, които са употребявани за произвеждане и дистрибуция на фалшификатите.

Според Организацията за икономическо съдействие и развиване, интернационалната търговия с имитации за една година доближава 200 милиарда $. Световната организация на митниците и Международната комерсиална камара считат, че подправянето източва повече от 500 милиарда евро от световната стопанска система на годишна база. Тази цифра се равнява на сред 5-8% от търговията с маркови артикули по целия свят, в това число търговия с подправени консумативи. Изчислено е, че към 200 000 индивида единствено в Европа са изгубили своята работа в резултат на незаконната активност на фалшификаторите. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР