Директор на училище в Бургас предостави таблети и плати с

...
Директор на училище в Бургас предостави таблети и плати с
Коментари Харесай

Учители купуват таблети за деца в неравностойно положение

Директор на учебно заведение в Бургас даде таблети и заплати с персонални средства интернета на деца в потребност. Само по този метод те ще имат опция да се образоват електронно, поради обстановката с ковид.
Пепа Запрянова е шеф на ОУ „ Елин Пелин “ в Бургас. Още в първия ден на отдалеченото образование съумяла да стикова учениците, учителите и родителите. Имало обаче деца, които нямали опция да се снабдят с техника, с цел да стартират своето електронно образование. „ Всички деца, които нямаха устройства са обезпечени. Аз съм раздала таблети от учебно заведение. И в това отношение нямам към този момент проблеми “, споделя шефът пред БГНЕС.
На едно от децата директорката, с персонални средства, е предоставила и интернет. Помогнала и още две деца, макар, че не възпитаници в нейното учебно заведение. 
" Когато става въпрос за деца, доста съм сензитивна на тази тематика, няма нещо, което може да ме спре, с цел да мога да оказа помощ. Така че без значение кой е, аз освен съм шеф, само че на първо място преподавател, майка ", споделя Запрянова.
Днес стана ясно, че специалистите от Регионалното ръководство по обучение в Бургас ще дарят от заплатите си, с цел да обезпечат останалите деца в Бургаска област, които също изпитват усложнения.
" Във връзка с това сме упълномощили на шефовете, посредством класните ръководители, да създадат прочуване на своите възпитаници, къде има такива деца в потребност, които се нуждаят от тази наша помощ и поддръжка и по-най бързия метод ние ще заплатим интернета месец за месец ", споделя инж. Виолета Илиева, шеф на РУО-Бургас.
Инициативата потегля от Бургас, като концепцията е да прерасне в национална, само че с цел да се случи това е нужна заповед на Министъра на образованието, който да отпусне средства от делегирания бюджет.
В Гърция изпитват способ за лекуване на тежки случаи на ковид (COVID-19) - ето по какъв начин и с какви медикаменти
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР