Директор на дирекция е сред арестуваните служители на здравната каса

...
Директор на дирекция е сред арестуваните служители на здравната каса
Коментари Харесай

Закопчаха служители от Здравната каса в Пловдив заради корупция


Директор на дирекция е измежду задържаните чиновници на здравната каса в Пловдив, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Зрелищната полицейска акция, разиграла се на улица „ Данаил Николаев ” през днешния ден, събра погледите на минувачи, сходно на акцията с ареста на софийската кметица от април месец. Общо петима са задържаните.

От прокуратурата обявиха за БГНЕС, че Окръжна прокуратура-Пловдив управлява следствие за корупционни закононарушения в Регионалната здравноосигурителна каса в Пловдив. От там потвърдиха за петима арестувани, само че не дадоха повече информация. Такава се чака да има на следващия ден.

Арестът на ул. "Данаил Николаев" се разигра към 13 часа и продължи няколко часа. Там маскирани служители на реда стопираха два автомобила и задържаха двама мъже, чиновници на Регионалната здравноосигурителна каса. Единият от тях е на управителна служба. По същото време на други места в града са арестувани още трима души, които са взели участие в схемата. В арестуваните чиновници на РЗОК е открита крупна сума пари, по първична информация - към 50 000 лева

Операцията е извършена след няколкоседмично наблюдаване от Икономическа полиция под управлението на Окръжна прокуратура-Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР