Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000

...
Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000
Коментари Харесай

100 бона заплата  в частна болница

Директор на частна столична болница взима заплата от 100 000 лв. месечно, настояват от КТ „ Подкрепа ”. 
Това е болница, която получава средства и от НЗОК, това е порочното, съобщи Ваня Григорова, стопански специалист в КТ „ Подкрепа ”. Тя обаче отхвърли да каже коя тъкмо е болничното заведение. 
Тази тематика беше дискутирана и на срещата на медицинските сестри с премиера Борисов. Те упорстват частните лечебни заведения да не получават пари от Касата, добави Григорова пред Нова телевизия.
Аз се колебая в истинността на такова нещо. Ако е в частна болница, това е проблем на болничното заведение, не на обществото, съобщи някогашният началник на „ Пирогов ” Спас Спасков. В по-голямата част от частните заведения има доходи отвън НЗОК, призна той. 
Като мантра се повтаря – „ дават се пари, а няма резултат ”. А какво става със междинната дълготрайност на живот в България? За 20 години тя се е нараснала със 7 години и половина, добави Спасков.
Не би трябвало безусловно да приказваме, че единствено неприятни неща се случват към нас. Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разноски, отиват в „ Пирогов ”, отиват в ИСУЛ, в огромните държавни лечебни заведения. Затова твърдим, че частните лечебни заведения не би трябвало да получават пари от НЗОК, счита Григорова. Според нея Изкривяванията са прекалено много, а източването на системата се случва по хиляди способи.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР